Onze vijf speerpunten
Nadat de Blonde d’Aquitaine koeien gekalverd hebben in de lente gaan zij met hun kalfjes naar buiten. In de wintertijd gaan de kalfjes naar binnen waar ze verblijven in een potstal. In deze potstal worden ze gehouden op stro. Stro zorgt ervoor dat de dieren een zacht ligbed, veel bewegingsvrijheid, licht en lucht hebben. Ze krijgen dan ook wekelijks een nieuw ligbed van schoon stro.
Gewassen worden met zorg op ons eigen land geteeld en in de winter aan de blonde stieren gevoerd. Hooi, mais en bieten staan vaak op het menu. Om de kwaliteit van het vlees te waarborgen is het van groot belang het hele jaar door de stieren van homogeen en hoogwaardig voedsel te voorzien.
Nadat de Blonde d’Aquitaine koeien gekalverd hebben in de lente gaan zij met hun kalfjes naar buiten. In de wintertijd gaan de kalfjes naar binnen waar ze verblijven in een potstal. In deze potstal worden ze gehouden op stro. Stro zorgt ervoor dat de dieren een zacht ligbed, veel bewegingsvrijheid, licht en lucht hebben. Ze krijgen dan ook wekelijks een nieuw ligbed van schoon stro.
Op het moment dat de stieren slachtrijp zijn worden ze een voor een naar onze eigen ambachtelijke slager gebracht. Hier loopt de stier nog een dag rond om weer tot zichzelf te komen. Dit zorgt ervoor dat de stier niet gestrest is op het moment van slachten.
Na de slacht wordt het vlees minstens een week te rusten gehangen. Op deze manier krijgt het vlees optimale smaak en zachtheid. Onze slager maakt daarnaast bij de slacht ook geen gebruik van kleurstoffen of conserveringsmiddelen.
Mvl Streekvlees stelt 4 pakketten zelf samen.
Blond d’Aquitaine pakket 10 kilo
Blond d’Aquitaine pakket 5 kilo
Rundvlees gehaktpakket 5,5 kilo
MvL Streekvlees proefpakket
Naast de 4 pakketten kunnen er ook zelf pakketten worden samengesteld. Dit kan bij de Losse Verkoop worden gedaan.
We verkopen de streekvleespakketten via het internet. Makelijk, direct leverbaar, thuisbezorgd en goedkoper dan bij de slager. Bekijk een van de streekvleespakketten.
de Blonde d ’Aquitaine
In Frankrijk wordt het vlees van de Blonde d’Aquitaine hoog aangeprezen en krijgt het de hoogste waardering in restaurants.
Blonde d’Aquitaine runderen zijn mooie, grote elegante dieren en zijn blond van kleur. De runderen kennen een natuurlijke geboorte en komen van oorsprong uit Zuid-Frankrijk. Daar is het ras ontstaan door drie andere rassen met elkaar te kruisen, namelijk Garronnais, Blonde der Pyreneeën en het Quercy ras. Blonde d’Aquintaine is een redelijk jong ras dat pas in 1962 een eigen stamboek heeft. Blonder d’Aquitaine runderen zijn stevigere eters en groeien tot wel 1700 gram per dag. De runderen hebben een karkasgewicht van 500 kilogram en daarvan is gemiddeld 66% vlees!
De kalfjes zijn afkomstig van een veehouder uit ons eigen regio. Nadat de Blonde d’Aquitaine koeien gekalverd hebben in de lente gaan zij met hun kalfjes naar buiten. In wintertijd gaan de kalfjes naar binnen waar ze verblijven in een potstal. In deze potstal worden ze gehouden op stro. Stro zorgt ervoor dat de dieren een zacht ligbed, veel bewegingsvrijheid, licht en lucht hebben. Ze krijgen dan ook wekelijks ee nieuw ligbed van stro.
Gewassen worden met zrg op ons eigen land geteeld en in de winter aan de blonde stieren gevoerd. Hooi, mais en bieten staan vaak op het menu. Om de kwaliteit het vlees te waarborgen is het van groot belang het hele jaar door de stieren in homogeen en hoogwaardif voedsel te voorzien.